Har idag avverkat vår etapp 3, mellan nedansjö och stöde, en vandring på 19 km. Det tog ca 5 timmar för oss att gå med en matpause på mitten. Otroligt vackra byggnader och otrolig vy efter vägen idag. Stora gamla gårdar, vissa i fint skick och vissa rasfärdiga. Också helt otroligt, vi har redan gått till stöde (på tre dagar egentligen om man slår ihop det). Det känns verkligen roligt att ha påbörjat detta! Nedan kommer lite bilder från dagens strapatser! :)
 
 
På sista bilden, stöde kyrka!
friluftsliv, matfors, medelpad, nedansjö, pilgrimsvandring, sanktolavsleden, st:olofsleden, uteliv, västernorrland,
Hej
 
Nu har vi klarat av etapp 2 av vår resa på sant olavsleden. Denna gång gick vi på leden där vi klev av sist, i matfors och gick hela vägen till nedansjö, där vi hade parkerat en av våra bilar. Ca 1.2 mil blev det, vilken vi vandrade på ca 3 1/2 timme. Fin skogsväg, dock lite tråkig då det inte var så mycket utsikt förrän man närmade sig sörnedansjö, men fina berg och mycket fin väg hela vägen. Vi stannade ca halvvägs och tog lite kaffe och njöt i vårsolen. Kasper, mammas hund följde med som vanligt. Vi hade iallafall väldigt trevligt. Ingen stämpel på denna etapp, då nästa kommer i stöde. Tänk att man kan längta så mycket efter en liten stämpel i en bok?
 
Jag har också en annan överraskning åt er snart. Men det tar vi en annan gång ;)
 
På fredag tar vi etapp 3 - Nedansjö-stöde. Funderar på om man kanske kan tälta eller övernatta någonstans i stöde, men det finns kanske inget hotell eller sånt där. Verkar vara svårt att hitta nåt iallafall. Här nedan kommer lite bilder från dagens vandring!
 
 
matfors, nedansjö, pilgrimsvandring, sanktolavsleden, st:olofsleden, sundsvall,
Nu har jag påbörjat ett jätteprojekt. Jag ska vandra sankt olavsleden eller st:Olofsleden som det också kallas, en pilgrimsvandring på 564 km totalt. Jag började etapp 1 med mamma i söndags då vi gick från selånger kyrka i Sundsvall till St: Olofskällan i Matfors, en sträcka på ca 15 km. Helt fantastiskt, underbart väder hade vi och det tog oss ca 6 timmar att komma fram, trötta i benen men glad i sinnet. 
Vilken fantastisk natur och bebyggelse vi har här i Sundsvall, som man aldrig annars får se. När vi hade gått en bra bit, kanske halvvägs, mötte vi en man som bjöd in oss på fika och pratstund. Han brukade alltid bjuda in pilgrimsvandrarna på fika sa han. Han mötte många olika slags människor från olika nationer. Vissa gjorde som oss, och tog det i etapper, vissa går hela sträckan på en gång, vilket brukar ta ca 1 månad. Strongt måste jag säga, av dom som går hela på en gång.
Vi fick också vårt pilgrimspass av honom, där man kan samla stämplar längs vägen "som bevis" när man kommer fram för att få sitt diplom - olavsbrevet när man kommit fram till Nidaroskyrkan i trondheim.
 
St:olofsleden sträcker sig från selånger i sundsvall till trondheim i norge.  Nedan kommer några bilder från vår färd längs etapp 1.
 
Här har jag äntligen kommit fram till St:Olofskällan i Matfors och stämlat in min andra stämpel i passet!
medelpad, pilgrimsvandring, sanktolavsleden, sanktolofsleden, st:olofskälla, st:olofsleden, sundsvall, västernorrland,